TV

Kabel-TV via antennuttaget levereras av Telenor. Baspaketet samt Telenor Stream ingår i månadsavgiften.

Digitala kanaler i Bas paketet

För att se dom digitala kanalerna som ingår i Bas paketet behövs ett programkort och en digitalbox från Telenor.
Dessa erhålls utan kostnad efter kontakt med Telenor, telefon 020-222 222. Hos Telenor kan du också beställa ytterligare TV-kanaler mot en avgift. Var uppmärksam på skillnaden mellan ”TV via fiber” och ”Tv via antennuttaget”! Förmodligen är man intresserad av det senare. All fakturering sker från Telenor.

Digitala kanaler via CA-modul – Hur använder jag min tv med inbyggd box?

Om din TV klarar av sändningstekniken DVB-C (KabelTV) och har plats för en s.k. CA-modul kan du beställa en sådan modul från Telenor för en engångskostnad. Du kan då se dom digitala kanalerna utan en digitalbox. (Programkortet stoppas i CA-modulen). Telenor har bra guider och manualer om hur kanalsökning går till för olika fabrikat på TV. Klicka här. Observera att programkortet är ihopkopplat med en specifik digitalbox eller CA-modul. Det går alltså inte att ”flytta runt” ett programkort.

Läs mer

Digitala kanaler utan programkort eller digitalbox

Du kan se ett fåtal digitala kanaler utan kontakt med Telenor, om din TV klarar av att ta emot DVB-C (KabelTV) signaler.
Digitala kanaler som inte kräver programkort eller digitalbox:
SVT1, SVT2, TV4, TV6, Barnkanalen/SVT24 och Kunskapskanalen.

Analoga kanaler

I månadsavgiften ingår även några analoga kanaler. För att se dom behövs ingen kontakt med Telenor, utan en vanlig kanalsökning på TVn är allt som behövs (sök analoga kanaler).
Dom analoga kanalerna är:
SVT1, SVT2, TV4, TV6, Kunskapskanalen och Barnkanalen/SVT24.

Telenor Stream

Förutom basutbudet av TV-kanaler ingår Telenor Stream i föreningens TV-avtal med Telenor. Den tjänsten ger dig möjlighet att titta på ”vanliga TV-kanaler” på smarta telefoner, plattor och datorer via internet var du än är. Fungerar även med Apple TV (från gen.4) och Google Chromecast. Perfekt för landet t.ex. Du måste vara registrerad kund hos Telenor (ha ett kundnummer) för att ansluta till Telenor Stream. Det räcker att du beställer en TV-box och programkort utan kostnad (se ovan). Om du har någon faktura från Telenor så ser du kundnumret där, i annat fall kontakta Telenor Kundtjänst 020-222 222. Klicka på ’Läs mer” nedan och hoppa direkt till steg 2 i instruktionen (du har ju redan TV paket bas).

Läs mer

Felanmälan

All felanmälan sker till Telenor på telefon 020-222 222, eller via formulär på Telenors hemsida: https://www.telenor.se/kundservice/kontakta-oss/mejla/