Årsredovisningen i tryckt version

För er som önskar en tryckt version av årsredovisningen så finns den nu att hämta i föreningslokalen (tisdagar mellan klockan 18-19). Ni som har beställt via föreningsvärden får den via postfacket.


Hissrenovering, del 3

Hissen på Västra Banvägen 20 är nu färdig renoverad.
Med början den 27 mars (vecka 13) kommer hissen på Västra Banvägen 16 att renoveras. Renoveringen beräknas pågå i 3 veckor. Hissen kommer inte att kunna användas under större delen av den tiden, tyvärr. Men någon gång behöver hissarna moderniseras eftersom reservdelar är svåra och tidsödande att få tag på. Ett allvarligt fel skulle kunna innebära stopp i flera månader. Med det perspektivet är 3 veckor förhoppningsvis någonting som är överkomligt, även om man absolut inte kan förminska dom problem som kommer att uppstå för våra boende i aktuellt hus.
När man är klar i nummer 16 kommer man att gå vidare med 18.
VBV 18 beräknad start vecka 16, den 17 april
Under förra året renoverades hissarna på Västra Banvägen 12 och 14.


Förslag till nya stadgar

Styrelsen har tillsammans med HSB tagit fram ett förslag till nya stadgar för att anpassa dom befintliga till nya lagar som började gälla vid årsskiftet och som berör bostadsrättsföreningar.

Läs mer

Kallelse till årets stämma

Kallelse till föreningsstämma

Våra skyddsrum

Vi har inför kommande stämma fått in en skrivelse från en medlem som gäller våra skyddsrum. Frågorna tillsammans med styrelsen/ordförandes svar är säkert av intresse för flera i vår förening.

Läs mer

Årsredovisning 2022

Föreningens årsredovisning för 2022 finns nu publicerad på hemsidan.
Nytt för i år är att den som önskar erhålla en papperskopia på årsredovisningen kontaktar föreningsvärden. Kallelse till stämman med en dagordning kommer att publiceras på hemsidan och i portar lite senare. Även där ska man höra av sig om man önskar en kopia på papper. Allt för att spara på miljö och pengar för föreningen (det vill säga oss alla).

Årsredovisning 2022

Fläktbytet i höghusen är klart

Nu är det klart med fläktbytet i höghusen och därmed har vi bytt ut samtliga frånluftsfläktar i föreningen.


Fläktbyte i höghusen – Uppdatering

Fläktarna som sitter på vinden i höghusen kommer att bytas ut. Först ut var Västra Banvägen 20, som nu är klar.
Byten i övriga höghus kommer att ske under vecka 9, 27 februari – 5 mars.
Boende påverkas inte.


Hissrenovering, del 2

Med början den 6 mars (vecka 10) kommer hissen på Västra Banvägen 20 att renoveras. Renoveringen beräknas pågå i 3 veckor. Hissen kommer inte att kunna användas under större delen av den tiden, tyvärr. Men någon gång behöver hissarna moderniseras eftersom reservdelar är svåra och tidsödande att få tag på. Ett allvarligt fel skulle kunna innebära stopp i flera månader. Med det perspektivet är 3 veckor förhoppningsvis någonting som är överkomligt, även om man absolut inte kan förminska dom problem som kommer att uppstå för våra boende i aktuellt hus.
När man är klar i nummer 20 kommer man att gå vidare med 16 och därefter 18.
VBV 16 beräknad start vecka 13, den 27 mars
VBV 18 beräknad start vecka 16, den 17 april
Under förra året renoverades hissarna på Västra Banvägen 12 och 14. Så där är man klar!


Fläktbyte i höghusen

Fläktarna som sitter på vinden i höghusen kommer den närmaste tiden att bytas ut. Först ut är Västra Banvägen 20, där byte kommer att ske 21-24 februari.
Därefter Västra Banvägen 18 med start 27 februari, VBV 16 start 2 mars, VBV 14 start 6 mars och VBV 12 start 9 mars.
Boende påverkas inte.


Park-app för gästparkering

Det finns en ny app, Aimo, som kan användas vid våra gästparkeringar. Den kommer att ersätta den nuvarande parkeringsappen MobilPark.
Kanske ett smidigare sätt att betala för gäster (?).

Läs mer

Påminnelsehantering av fakturor

Från och med februari kommer Alektum att hantera påminnelser och inkassoärenden för oss som har HSB som ekonomisk förvaltare. Så betalar man inte sin avgift (eller andra fakturor till föreningen) så kommer påminnelsen i framtiden ifrån Alektum och inte som tidigare HSB. Det blir samtidigt obligatoriskt att ta ut en påminnelseavgift om 60 kronor (lagkrav).

Läs mer

Byte av hängrännor och stuprör

På Åkersbergavägen 1 A/B/C kommer byte av hängrännor och stuprör att ske med start i slutet av vecka 5 (i början på februari). Arbetet kommer att ske med hjälp av en skylift och det beräknas pågå i cirka 2 veckor. Med tanke på förskolans verksamhet kan det tänkas att visst arbete kommer att ske under helgen.


Portkod VBV 12 och 14

Under vecka 4 (23-29 januari) kommer portkoden att tas bort på Västra Banvägen 12 och 14. Det betyder att man tyvärr måste använda sig av nyckel. Det här är en tillfällig lösning i ett försök att komma tillrätta med att obehöriga uppehåller sig i dom två trapphusen.
Om det av någon anledning inte fungerar för boende i dom två trapphusen; kontakta föreningsvärden, Monica, så att ni tillsammans kan hitta en fungerande lösning!


Hjärtstartare i föreningen?

Styrelsen har fått in förslag ifrån medlem att införskaffa en hjärtstartare till föreningen. Som ett första steg söks därför nu 5-7 personer inom föreningen som går kurs för att sedan vara s.k. SMS-livräddare och vid behov utföra hjärt- och lungräddning (HLR) med hjälp av hjärtstartaren, om ett misstänkt hjärtstopp inträffar i vår förening och larm sker via tfn 112.

Läs mer

Uppdateringar hemsidan

Tyvärr är det sedan en tid en hel del ”teknik-trassel” på baksidan av hemsidan vilket gör att det blir bökigare att göra uppdateringar. Som t.ex. att lägga upp senaste infobladet som nu sitter i portarna.
Kommer att arbetas med under januari-februari. Så om det ”hickar till” och någonting inte fungerar, försök gärna lite senare.
Uppdatering 2023-01-30: Nu är det mesta trasslet bakom kulisserna fixat. Bara att hålla tummarna…


Semester-stängt i Föreningslokalen

Föreningsvärden har semester 10-17 januari 2023. Det innebär bl.a. att det är stängt i föreningslokalen 10:e, samt 17:e januari. Felanmälan sker som vanligt till HSB på telefon 010-442 11 00. Se vidare vår hemsida brfsparet.se.

Nya öppettider i föreningslokalen från januari 2023:
Helgfria tisdagar klockan 18:00-19:00 (stängt i juli månad)


Arkiv 2022

Arkiv 2021

Arkiv 2020

Arkiv 2019

Arkiv 2018

Arkiv 2017