ARKIV 2017


Nytt månadsbrev publicerat

December månads informationsblad finns nu att läsa.

Läs mer

Vattenläckan Västra Banvägen

[2017-11-10; kl 20:30] Uppdaterad information om avstängning av vattnet och vattenläckan finns på Roslagsvattens hemsida. Klicka på ’Läs mer’.

Läs mer

Vattenläcka Västra Banvägen

[2017-11-10; kl 08:00] Dåligt vatten-tryck i ledningarna p.g.a. vattenläcka Västra Banvägen. Uppdaterad information finns på Roslagsvattens hemsida. Klicka på ’Läs mer’ nedan. Obs! Roslagsvattens hemsida är tidvis kraftigt överbelastad! Alternativt uppdateras kommunens hemsida. Klicka här.

Läs mer

Årsavgiften för 2018

Styrelsen har beslutat att höja årsavgiften med 2% från januari 2018.


Förlängning av kontrakt för P-platser

Senaste nytt om p-platserna och förlängning av nu uppsagda platser.

Läs mer

Inbjudan från valberedningen

Valberedningen i Brf Spåret bjuder in intresserade till ett möte i föreningslokalen på Åkersbergavägen 1B, onsdagen den 22 november 2017, klockan 18:00 till ca 19:30. Passa på att träffa valberedningen och föreningens ordförande.

Läs mer

HANDFATEN

IFÖ-verken erbjuder dem som anmält sprickor i handfaten att få köpa nya handfat till halva priset, dvs 1391 Kr i stället för 2782 Kr. Detta är ett goodwill erbjudande eftersom garantitiden är förbi för länge sedan. De boende får själva betala och ombesörja installation. Erbjudandet gäller under kort tid, så vi behöver få in uppgifter om vilka som vill anta det. Skriv till info@brfsparet.se och märk meddelandet HANDFAT, samt ange namn, adress, lägenhetsnummer, e-postadress(ev.) och telefonnummer. Tyvärr har nuvarande styrelse inte lyckats uppnå något bättre resultat i detta ärende. Bengt Lindberg ordf. BRF Spåret


Kabel-TV nätet är uppdaterat – gör ny kanalsökning

Elpa, vår leverantör, har nu uppdaterat vårt Kabel-TV nät. Du som tittar digitalt eller är kund hos Boxer behöver nu göra en ny kanalsökning på Din mottagare om Du saknar kanaler. Tips på hur det går till och mer information kan Du läsa på Boxers hemsida. Se även nyheten nedan.


Planerat underhåll i Kabel-TV nätet TISD 31 okt – ONSD 1 nov

Det kommer att vara störningar i Kabel-TV nätet från tisdag den 31 oktober på eftermiddagen till onsdag den 1 november kl. 16:00. Det beror på att Teracoms sändarstationer (Nacka sändaren) byter frekvens (kanal) under tisdagen. Därefter måste Elpa (vår TV leverantör) justera Spårets nät under onsdagen. Efter klockan 16:00 på onsdag den 1 november måste ny kanalsökning göras på din mottagare för att allt ska fungera som tidigare. (Det är ingen idé att göra kanalsökning tidigare). Obs! Det här påverkar INTE SVT:s kanaler eller TV4. Så kanske tisdagskvällens TV är räddad (?).

Läs mer

Glödlampor till förråd

I förråden används glödlampor med bajonettfattning som inte finns att få tag på längre. Vår föreningsvärd, Monica, har ett lager som delas ut till boende vid behov. Så kom ner till vår föreningslokal på Åkersbergavägen 1B, helgfria tisdagar, kl. 18:00-19:30, om du behöver glödlampa med bajonettfattning!


Månadsbrev oktober 2017

Månadsbrev för oktober 2017 finns nu att läsa här.


Höststädning i vår trädgård

Trädgårdsgruppen informerar om hösten i vår förening

Läs mer

Månadsbrev september 2017

Månadsbrev för september 2017 finns nu att läsa här.


Problem med fjärrvärme/varmvatten

[2017-09-07] Det har uppstått tekniska problem i samband med underhåll av fjärrvärmen från E.ON. Det berör värme och varmvatten. Den senaste prognosen är att allt ska börja att fungera vid 20:00 tiden.

Läs mer

Varmvatten stängs av 6 sep. kl 22:00 – 7 sep. kl 06:00

E.ON stänger av fjärrvärmen för underhåll mellan kl. 22:00 och 06:00, den 6-7 september 2017. Med tanke på årstiden är det främst varmvattnet som påverkas.

Läs mer

Missa inte gårdsfesten LÖRDAG 26 augusti

Lördag den 26 augusti är det gårdsfest klockan 13-15 på fotbollsplanen vid Västra Banv. 12, med korv (även veg.) och musik!

Läs mer

Brev till hemtjänst företag

Vi har fått klagomål på hemtjänst företag som verkar i vår bostadsrättsförening, men som inte alltid följer våra trivselregler. Ordföranden har skrivit ett brev som du kan läsa här.


Grovsopor stänger 21 augusti

Sopcontainern vid VB 20 stängs den 21/8 2017. Den ersätts med att vi hyr in en container en vecka två gånger om året, vår och höst. Det mesta som det är tillåtet att slänga i vår nuvarande container kan slängas vid återvinningsstationerna i vår omedelbara närhet. Övrigt måste slängas på Brännbacken. Missbruket av containern har varit kostsamt för föreningen. Besparing ca 50,000 kr/år.


Månadsbrev augusti 2017

Månadsbrev för augusti 2017 finns nu att läsa här.


Viktigt om Din p-plats

Inom de närmaste åren, med början 20180101, kommer vi att förlora en del P-platser och bygga en del nya platser. En extra stämma kommer att hållas 20170816 med anledning av detta. Alla nuvarande P-kontrakt (ej garage) kommer att sägas upp och nya kontrakt kommer att skrivas under november – december 2017. Styrelsen kommer att fördela platserna enligt kriterierna: närhet, el-stolpe/ej elstolpe. Fyll i den enkät som Du har fått i brevlådan och lämna till föreningslokalen på Åkersbergavägen 1B senast 2017-08-15. Inget enkätsvar > ingen P-plats. Saknar du P-plats enkäten, eller har hunden har ätit upp den; Besök föreningslokalen helgfria tisdagar klockan 18:00 – 19:30 (OBS! stängt i juli). Eller ladda ned den här och skriv ut.


Hemsidan byter plattform under juli månad

Brf Spårets hemsida har fram till nu legat på en plattform som har blivit ålderdomlig. Nu uppgraderar vi till en ny där även smarta telefoner och surfplattor fungerar. Under bytet kommer det mesta här på den nya plattformen att vara tomt. Flytten pågår som bäst och hemsidan fylls på efter hand under juli månad.


Månadsbrev juni 2017

Månadsbrev för juni 2017 finns nu att läsa här.


Månadsbrev maj 2017

Månadsbrev för maj 2017 finns nu att läsa här.